Tolóablak, emelő paneles ablak, toló erkélyajtó forgalmazása és beépítése tervezéstől a kivitelezésig 

AMERIKAI ABLAK.COM

Tolóablak kérdések , amerikai ablak  útmutatók

Az amerikai ablakokkal kapcsolatos kérdések és útmutatók

Az alábbiakban a tolóablakkokkal kapcsolatos általános kérdéseket boncolgatjuk, valamint további hasznos tanácsokat szeretnénk megosztani az érdeklődőkkel.


Az amerikai toló ablak, emelő paneles ablak és tolóerkélyajtó beszerelési útmutatója

Az útmutató lépésről lépésre írja le a tolóablak beszerelését, melynek célja, hogy részletes információval szolgáljon, és tippeket adjon a beszerelési műveletek megkönnyítéséhez. 

A Jótállási Jegy értelmében a CertainTeed Magyarország Kft vagy viszonteladója nem köteles felelősséget vállalni a helytelenül, nem a gyártó által javasolt módon beépített nyílászárókért. A gyártó által javasolt, és szükségesnek ítélt beszerelési követelmények útmutatónkban olvashatóak. 

A beépítési útmutató csak irányadó az a körülmények fényében változhat. Ennek felmérése és szakszerű korrigálása a beépítést végző mesternek a feladata.

A szállítás és tárolás, mind a tolóablak, mind a tolóerkélyajtó esetében fűggöleges történik. A szállításkor figyeljünk az ablak megfelelő rögzítésére. Az ablak tárolása szintén MINDEN esetben függőleges enyhén megdöntve szélvédett erős napfénytől védett helyen történik maximum 4-5 ablakot döntsünk egymásnak.

A tolóablak beépítéséhez szükséges anyagok és segédeszközök

beépítési alapanyagok

 • fa vagy műanyagék
 • korróziálló csavarok (javasolt a nyílászárókhoz fejlesztett tokrögzítő vagy másnéven tokrögzítő csavar alkalmazása)
 • purhab ( figyeljünk az évszaknak megfelelő purhab kiválasztására lásd téli , nyári vagy esetleg 4 évszakos habok)
 • ha szükséges beépítőfűl vagy Hilti szalag
 • ütvefúró és megfelelő méretű 

beépítő szerszámok

 • védőkesztyű
 • kalapács
 • ütvefúró és akkumulátoros csavarbehajtó
 • sniccer, lemezvágó olló
 • vízmérték és derékszög
 • purhab pisztoly ( pisztolyhab esetén) mérőszalag
A beépítést és szállítást mindig megfelelő számú segítséget vegyünk igénybe. Sose kezjünk egyedül az ablak beépítésének.

A tolóablak beépítése

1,

A nyílászárót beépítés előtt készítse elő a rögzítéshez. A beépítési furatokat vagy beépítő fülek esetén a rögzítő füleket megfelelően késztse elő a nyílászárón.

2, 

 a beszerelés előtt ellenőrizzük a méreteket, ha mindent rendben találtunk győződjünk meg arról, hogy a mozgatható ablak panelek zárva vannak. Eztkövetően helyezzük be az ablakot a nyílásba. Ha egy nagyobb méretű nyílászárót szeretne beépíteni a nyílásba történő behelyezés előtt távolítsa el ideiglenesen az ablak paneleket.

3 ,

Helyezze az ablak alsó részét a beépítési síkba majd ékek segítségével ideiglenesen rögzítse az ablaktokot. A beépítő ékeket mindig párba használja a keszkeny végüket egymásnak fordítva. Igazítsa be az ablakkeretet vízmérték segítségével függőlegesen vízszintesen lent és fent, valamint derékszögekben; ékeljük szükség szerint. Mérjük le az ablakot átlósan, hogy megbizonyosodjunk, hogy az ablakkeret megfelelıen lett beillesztve. Ékeljük középen, vagy a keret végeinél.

Zárjuk be az ablakpanelt ütközésig, és ellenőrizzük az ablaktokot az ablakpanel és a keret között, győződjünk meg, hogy a hézag ugyanakkora a panel egész szélén. 

4,

Óvatosan rögzítsük az ablakkeretet az ablaknyíláshoz a felerősített fül furatain keresztül. Használjunk zsindelyszeget vagy #8 csavarokat, ami legalább 5-6cm-re áthatol az ablaknak kialakított nyílás anyagán. Amikor az ablak felső és oldalsó részeit rögzítjük, figyeljünk oda, hogy az ablakkeret egyenes marad, és nem dől meg, mivel ez az ablakpanelek helytelen mőködését okozhatja. Helyezzük a csavarokat a felerősített fül furataiba legalább 15 cm-re egymástól, ezen kívül az ablakbordáknál és az ablakpanelek találkozási pontjainál.

2 emelő paneles ablak esetén: Távolítsuk el a biztonsági zárat az ablakpanelek helyére billentése előtt.

5,

A rögzítést követően, purhabbal tötlsük ki a beépítési hézagot. Ügyeljünk arra hogy egyenletesen oszlassuk a hézagba a tömítő anyagot, figyeljünk rá hogy a purhab ne nyomja meg az ablaktokot mert az ablak hibás működéséhez vezethez.

6

a purhab megkötése után távoltsuk el a beépítőékeket és azok helyét szintén töltsük ki tömítő anyaggal. A teljes megkötésig ne háborgassuk az ablakokat. Ezt követően a kitüremkedett purhabot vágjuk le azablak síkjával megegyezően.

A purhabokat a teljes megkötést követően  minden esetben védeni kell a továbbiakban a nedvességtől és az UV sugárzástól, így ha végaztünk a beépítéssel a kávát a lehető legrövídebb időn belül javítsuk be vakolattal, homlokzati hőszigetelővel vagy műanyag takaróléccel.


Az amerikai ablak tisztítása

Mint minden nyílászárót úgy az amerikai ablakot is gondozni kell, noha nem igényel olyan színtű gondozást mint a fa nyílászáró. Az üveg és a műanyag keret tisztításához gyorsan párolgó ablaktisztítót szereket javaslunk puha foszlásmentes törlőkendővel. Alaposan öblítse le a nyílászáró műanyag részét tiszta vízzel, hogy eltávolítsa a rajta maradt mosószert.

A takarításhoz sose használjunk súroló szemcsés vagy maró hatású vegyszereket mert azok a felület maradandó károsodásához vezethetnek.
Ne fújjon rovarírtószert a nyílászárókra, és ne használja azoknak a közelében se, mert a mőanyagban kárt vagy elszínezıdést okozhatnak.
Ne használjon benzin alapú kenıanyagot vagy oldószert, mert az a nyílászárók elszínezıdését okozhatják.

Az amerikai ablakok karbantartása

Az amerikai ablak esetében is fontos az évenkénti karbantartás, ami nagyban hozzájárul hogy a nyílászárók megfelelően működjenek és tökéletesen működjenek. Ennek nem csak a tisztítás a része hanem a mozgó alkatrészek megfelelő kenése ami csökkenti azok kopását.

Így legalább évente egyszer távolítsuk el a mozgó paneleket, és száraz teflon spray segítségvel kezeljük a toló pályákat. A teraszajtók esetében kimondottan fontos a küszöbökön elhelyezkedő gördítősínek tisztántartása és megfelelő kenésének biztosítása is.


A nyílászárók nem szakszerű beépítéséből történő meghibásodásért nem vállallunk felelősséget, ha nem biztos abban hogy megfelelően eltudja végazni a beépítést kérje inkább szakember segítségét!!!


Árajánlatkérés

Kérjen online árajánlatunkat új amerikai ablakaira vagy toló erkélyajtóira.

Online árajánlatkérő rendszerünk segítségével néhány kattintással elküldheti ajánlat kérését.

 ÁRAJÁNLATKÉRÉS 

Ingyenes felmérés


Kérjen ingyenes amerikai ablak vagy tolóerkélyajtó helyszíni felmérést.

 Részletek 

Tolóablak szúnyoghálóval


Minden tolóablakhoz vásárolhat az ablakhoz fejlesztett toló szúnyoghálót.  Ez lehet felezett vagy teljesháló. 

Az erkélyajtókhoz ráadásúl ajándékba adjuk a szúnyoghálókat.


Könnyű takarítás


Az emelő paneles ablakok belülről egy egyszerű mozdulattal befelé dönthetőek így könnyű a tisztántartásuk. a toló ablak esetében a kiemelésgátlón túltolva az ablak panelt, kivehetővé válik így ezek is könnyen takaríthatóak akárcsak az emelőpaneles ablakok.

Közösségi oldalaink

Share on Tumblr
View my Flipboard Magazine.

Partnereink

Műanyag párkány raktárról

 

Hagyományos ablak az ország legnagyobb gyártóitól egy helyen

Redőny


Műanyag redőny már 

nettó 4,300 Ft/m2 


Kombi kivitelbeépített rolós szúnyoghálóval csak 

nettó 8,300 Ft/m2


Elérhetőség

Bemutatóterem 1

1081 Budapest

Kun utca 7

Nyitva:

Hétfőtől - Péntekig 8-16 óráig

06 30 205 3536

 

Bemutatóterem 2

2360 Gyál

Bem József utca 23

Nyitva:

Hétfőtől - Péntekig 8-16 óráig

06 20 447 1363